Life Coaching

Ik zie life coaching als een boost om positieve verandering aan te brengen in je dagelijkse leven.

Tijdens de gesprekken is er aandacht voor jouw verhaal, ervaringen, gedachten en wensen. Jij spreekt. Dan is er tijd voor reflectie: Stap op de plaats, exploreren, uitdagen, voelen, zien, begrijpen, even pauzeren en steeds terugkomen in het huidige moment om van daaruit ook weer in beweging te komen. Dit gebeurt op basis van een gelijkwaardige een-op-een-relatie. Jij hebt de sleutel tot verandering en kan er een draai aan geven. 

Jouw wensen en of doelstelling(en) worden in kaart gebracht. Deze kaart leer jij lezen. Wat is voor jou het belangrijks, belangrijk, minder belangrijk. Wat kan jij stap voor stap doen om daar te komen waar je wilt zijn, letterlijk en figuurlijk? Naast het gesprek, bied ik oefeningen aan uit verschillende disciplines (lees ook bij Thema´s).

Ik begeleid je in jouw leerproces tot meer bewustwording. De bedoeling is jouw persoonlijke effectiviteit en zelfsturing te vergroten. 

Met andere woorden: je ageert i.p.v. reageert. Dit met respect voor de ander en vooral voor jezelf. Hoe ga je in eerste instantie met jezelf om. Wat heb jij nodig? Weet hoe je jezelf met mildheid benadert, waardeert en accepteert met al jouw plussen en minnen. Kortom, zijn wie je bent en bewuster leven in het huidige moment.

 

Ontdek hoe jouw context eruitziet. Je gaat desgewenst ontdekken waar jij staat (jouw plaats) ten opzichte van een ander (familie, partner, vrienden, collega’s). Wat zijn jouw gedachten, gevoelens, wensen en behoeften naast die van anderen. Hoe kan je deze kenbaar maken wederom met respect voor jezelf en de ander (assertief). Hoe ga jij om met jouw energie; wat geef of neem jij? Op grond waarvan maak jij keuzes voor jezelf voor/met anderen?

 

Van drempel en obstakel naar uitdaging en gelegenheid. Deze coaching is oplossingsgericht. De bedoeling van deze coaching sessies is meer duidelijkheid, rust en ruimte voor jezelf te creëren om je verder als persoon te blijven ontwikkelen; jouw kwaliteiten en behoeften (her)ontdekken. Hoe je deze kan/wil ontplooien en kenbaar maken. Het plezier dat je hieraan zult ondervinden kan positieve energie vrijmaken. Stapsgewijs kom je thuis bij jezelf!