Besluit nemen

“I am not a product of my circumstances. I am a product of my decisions” – Stephen Covey

 

HAK dan de knoop door en krijg een beter zicht: Als je weet waar je (voor) staat en waar je naar toe wilt kan je gemakkelijker een besluit nemen.

Bewustzijn wordt niet automatisch omgezet in actie. Daar zijn een doel, een plan en stappen voor nodig. Het is niet altijd evident waar te beginnen. Besluiten is veelal kiezen en prioriteiten stellen.

Als jij nou mag kiezen voor iets, zonder enige belemmering. Grenzeloos. Wat geeft jou een bijzonder gevoel als je er aan denkt? Waar zou jij helemaal voor gaan? Als je het weet, zou je er iets concreets van kunnen maken. Waar wil jij naartoe en belangrijker, wie wil jij zijn? Om daar te komen, is een stapjesplan nodig en natuurlijk "in beweging komen". (Her)ontdek wat voor jou werkt, wie jij bent.

Je hebt iets concreets voor ogen, een doel en een plan. Je zult merken dat de stappen op weg naar jouw doel invulling geven aan je persoonlijke ontwikkeling. Leven is blijvend leren van anderen en van jezelf. Eigenlijk neem je continu besluiten, de hele dag door.

 

Voorbeeld van een oefening:

  • Werken met een SMART-UP lijst en jouw stappenplan zo specifiek mogelijk maken. De coaching begeleidt jou hierin.
  • Boekentip: Atomic Habits, James Clear - "Tiny changes, remarkable results"