Evenwicht en Geluksmomenten

 

 

 

 

 

 

 

 

Een beetje meer of minder kan veel verschil uitmaken.

 

Meer van dit, minder van dat? Blijf uitproberen: doen, doen, doen en ervaren wat bij jou past en wat goed voelt. Verander van focus en input en kijk wat dat brengt. Zo leer je waar jij energie van krijgt.

 

Let wel: je leert het meest van je eigen fouten. Aandacht voor wat jij nodig hebt, zowel geestelijk als lichamelijk. Mag het een beetje meer geluksgevoel zijn en wat minder moeten? Door aan jouzelf te geven wat je echt nodig hebt, kan je meer accepteren wat is, loslaten en ontspannen, met meer energie en geluksmomenten. Dit vraagt soms om creativiteit. 

 

Het is niet eenvoudig tussen alle deadlines, familie, to do lijsten, collega´s, vakanties en social media een moment van evenwicht te vinden. Evenwicht tussen onder andere stilstaan en verder gaan, privéleven en werk, geven en nemen, spreken en zwijgen, samen en alleen... Wat is voor jou evenwicht en harmonie? Dit is een persoonlijke keuze die alleen jij kan bepalen. Het mooie hierbij is dat iedereen profiteert van het feit dat jij goed in je vel zit!

 

Hier zijn een paar voorbeelden van ingrediënten voor jouw recept: Voel je vaker goed!
- Een flinke portie durf om van jezelf te houden
- Fijne sociale contacten
- Samen en alleen naar smaak
- Leven met tegenslag en succes
- Een mooi doel om naar toe te werken
- Gewoonweg zijn en accepteren wat is in het huidige moment
- Vaker pauze en ontspanning
- Blijven bewegen voor daadkracht en actie
- Aandacht voor je lichaam en geest
- Luisteren naar de ander
- Deze mag je zelf invullen...

 

Eigenlijk weet je het wel. Als je jezelf vaker goed voelt heb je ook meer energie en zin actie te ondernemen. Niet meer vanuit een moeten handelen, maar omdat je graag wilt. Je voelt dat je meer aan kan. Tegenslagen accepteer en verwerk je sneller.  Je zit beter in je vel. Je ziet er zelfs beter uit. Echt ontspannen wordt eenvoudiger enzovoort en … 

Daar is ie weer: kom thuis bij jezelf, vind rust in jezelf en wees blij met wie je bent!