Welkom

Mijn motto: "never sacrifice who you are just because someone has a problem with it” (…)

Life Coach: omdat het om leven gaat.

 

L iefde
nitiatief
F ocus
E nergie

C ongruent
O precht
A anvaarding
C onfrontatie
H umor

 

Welkom 

op de ekundu life coaching website! ekundu betekent rood in Swahili. Hoe ik hierop kom? Rood is de kleur van de kracht, vitaliteit, liefde en passie. Rood is ook de kleur van de steen granaat (mijn geboortesteen). Deze zou evenwicht in iemands leven brengen, stress en angsten verminderen en mensen helpen bij het maken van beslissingen. De granaat versterkt eveneens positieve emoties. In de Middeleeuwen bracht de steen reizigers weer veilig thuis…
Bij jezelf thuiskomen, lijkt mij een prachtig doel om samen aan te werken.

Mijn naam is Louise Coenen.

Ik kom uit Groningen. Na mijn studie Internationale Betrekkingen ben via Amsterdam naar Brussel getrokken voor een baan als coördinator voorlichtingsprogramma’s over de EU. Daarna gewerkt voor een Amerikaanse consultancy en in het Brusselse lobbycircuit. Op mijn lijf geschreven: internationaal, contact met mensen, training en uitleg, met groepen omgaan.

De geboorte van twee zoons bracht een welkome ommekeer. Tijd om mij anders te focussen: - tevreden zijn met wie ik ben zonder mij te willen/moeten voegen naar anderen om het even wie -.


Ik stuitte op de vraag: Wat maakt dat mensen soms (of vaker) doen wat ze niet willen en iets willen waar ze vervolgens niets mee doen? Zo maakte ik kennis met Coaching en heb er bovendien mijn beroep gemaakt.

 

Sinds 2008 volg ik erkende coach- en trainer opleidingen: o.a. Coaching en Counseling, natuurlijke voeding, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording, assertiviteit en zelfvertrouwen, systemisch coachen, kernkwaliteiten, het enneagram, EFT, vreedzame communicatie, communiceren met jongeren, oplossingsgericht coachen en Voice Dialogue. Ik deed o.a. ervaring op door gesprekken met kankerpatiënten (soms terminaal) in het Gasthuisberg ziekenhuis. In november 2018 heb ik de eenjarige opleiding voor ICF-certificering met succes afgerond. (international coaching federation)

 

In 2011 startte ik mijn eigen coaching praktijk. Ik leer nog steeds elke dag en van iedere coaching sessie. Ah! Mijn grote leermeesters waren/zijn mijn kinderen. Zij kunnen mij als geen ander een spiegel voorhouden.

Vertrouwen in de breedste zin van het woord, is voor mij een belangrijk thema.